Stad Geel, MPI Oosterlo en Natuurpunt organiseren op zondag 20 oktober de ‘Dag van de trage weg’ in Oosterlo. Trage wegen zijn weggetjes en paden voor wandelaars en fietsers. Die dag kan je kennis maken met het nieuwe Kloosterpad en Molenlaakpad en staan er allerlei activiteiten gepland in en rond MPI Oosterlo.

Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, Stad Geel, MPI Oosterlo en Natuurpunt werkten samen aan de Leader-projecten ‘trage wegen doen bewegen” en “spelen in beweging”. In het kader van deze projecten ontstonden het Kloosterpad en het Molenlaakpad. Deze vormen samen een multisensioreel kikkerpad naar de speelweide met o.a. wilgentent, klimboom en vertelhoek. Door het herstel van trage wegen willen de partners duurzame mobiliteit en verkeersveilige alternatieven voor trage weggebruikers creëren.

Tijdens de ‘Dag van de trage weg’ op 20 oktober kan je deelnemen aan allerlei activiteiten in en rond het MPI, ingang via Eindhoutseweg 35 in Oosterlo. Om 9u30 kunnen vroege vogels nachtvlinders ontdekken op het Kloosterpad. Om 10u en 14u start een wandeling onder begeleiding van Natuurpunt.

Tussen 12u en 14u is er animatie voorzien voor jong en oud. Ontdek de speelse elementen op de Kikkerweide of kom genieten van lekkere streekproducten. Ook de binnen- en buitenspeeltuin van het MPI zijn open.

Meer info vind je op de stedelijke website www.geel.be.